1

Kuala Lumpur, Malaysia

Hej! 
 
För två veckor sedan åkte vi till Kuala Lumpur, Malaysia. Vi visste knappt någonting om staden – eller landet heller för den delen – men googlade som tokar, både innan, under och efter resan. Kuala Lumpur (som ofta förkortas KL här i "trakterna") är Malaysias huvudstad och rymmer drygt 1,6 miljoner människor med en befolkningstäthet på 6687 invånare per km². 
 
En otroligt positiv överraskning som vi möttes av redan på flygplatsen, var att malajer – till skillnad från thailändare – kan prata engelska! Hela resan var som en pånyttfödelse för oss och vi blev nästan lite tårögda av lättnaden över att kunna prata med människor! Och då menar vi att verkligen varenda en som vi träffade under vår vecka i Malaysia pratade engelska. Varenda en. Och bra engelska också! 
 
En syn som var lite ovanlig för oss, var alla som rökte inomhus! Men det gjorde man på många ställen i Kuala Lumpur. Ytterligare en ovanlig syn var alla försäljare som hängt med i trenderna och nu säljer "selfie-stavar". (Vet inte om det är utbrett hemma i Sverige, men här har nästan alla en selfie-stav.) Så försäljarna gick runt och ropade: "SELFIE! SELFIE!" Det var kul, på något sätt. 
 
Selfie-stav. 
 

Vidare så är malajer galet trevliga! Verkligen alla vi träffade som jobbade inom service-yrken var väldigt serviceinriktade. De var genuint trevliga, kunniga och ödmjuka. Så himla kul att kunna säga det, och vi rekommenderar verkligen Kuala Lumpur. (Sen kan vi, lite såhär inom parentes, säga att malajmännen ogenerat tittar på blont hår och känslan vi fick gör att vi aldrig skulle rekomendera en tjej att resa dit ensam, tyvärr.)
 
Något som är häftigt är att staden, Kuala Lumpur, är en av världens yngsta huvudstäder! Den grundades 1857 och började som ett läger för tenngruvarbetare. Det är helt otroligt, när man går runt i staden och tittar på alla byggnader, att tänka att den är så ung! Det kan man inte tro.
 
Vi hann åka taxi många gånger. En stackars taxichaufför var så himla genomförkyld så vi tyckte så synd om honom! Vi bjöd honom på ett paket näsdukar som han tacksamt tog emot.
 
Utanför en av de större galleriorna, Pavilion, såg vi en skola demonstrera för fred, det var en häftig stämning! 
 
Sedan blev vi en kväll ikappkörda av en ordningsvakt på moped som undrade vart vi var på väg mitt i natten! Han vaktade nämligen den stora, och galet fina, parken framför Petronas twin towers. Vi förklarade vart vi var på väg och han lät oss fortsätta. Haha. 
 
Ännu en sak att tillägga, för er som är nyfika på Malaysia, är att det är mycket dyrare där än i Thailand. Visst, aningen billigare äni Sverige (men knappt!) men som ett knytnävsslag för oss som är vana att kunna äta för 15 kronor per portion. 

Vi kommer att uppdatera detta inlägg med bilder så snart vi kan, så kika in igen om några dagar, och ni, underbara, lojala, helt galna människor som är varit inne, dag efter dag, ni är underbara! Ursäkta vår inaktivitet. Kram! Kram! Kram!